Ruud Boymans heeft het gevoel dat hij steeds dichter tegen een basisplaats aan zit. De aanvaller werd in de winterstop gehuurd van AZ en moest het tot dusver doen met vier invalbeurten, maar voelt het vertrouwen van trainer Alex Pastoor.
“Ik heb ook het idee dat die basisplek steeds dichterbij komt”, tekent Omroep Gelderland vrijdag uit de mond van de spits. “Ik krijg steeds meer inhoud en denk dat ik goed als aanspeelpunt kan fungeren in deze ploeg.”
Zijn concurrent, Melvin Platje, deed vrijdagavond tegen Willem II van zich gelden. “Platje scoort vandaag toch tweemaal en dan weet je dat het misschien even anders loopt. Ik ben voorlopig blij met de minuten die ik krijg en word steeds fitter. Dinsdag heb ik 90 minuten gespeeld en nu krijg ik toch ook weer speeltijd.”
Tijdens zijn invalbeurt bij Willem II miste Boymans twee kansen. “Daar baal ik ook flink van. Ik leef op doelpunten en had er één moeten maken. Een schot voorlangs en een op de keeper. Jammer, maar ik ben blij met de drie punten.”
De spits was ontevreden over de tweede helft van NEC. “Bar slecht. De slechtste eerste helft die ik tot nu toe gezien hebt. Maar we hebben ons toch staande gehouden en dat motiveert. We gaan lekker naar huis.”