Voor Ruud Boymans had zijn debuut voor NEC nauwelijks beter gekund. De van AZ gehuurde aanvaller debuteerde met het winnende doelpunt tegen de aartsrivaal. Boymans had van de week al erg zin in de derby en het heeft zijn verwachtingen overtroffen.
“Dit is de derby waar ze over spreken”, zei Boymans na afloop van de wedstrijd tegenover Eredivisie Live. “Het is duidelijk wat voor kracht dit losmaakt bij de mensen en emoties. Het is mooi dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen aan deze wedstrijd. Normaal bekeek ik hem altijd. Het is leuk om hem nu mee te maken en te scoren.”
De aanvaller schoof de winnende treffer twintig minuten voor tijd onder Piet Velthuizen door. “Ik dacht gewoon niet na”, spreekt Boymans over zijn doelpunt. “Als je niet nadenkt, dan speel je op je best. Ik zit lekker in mijn vel en heb lekker getraind. Ik krijg hier het vertrouwen en dat is wat ik nodig heb. Ik hoop deze lijn door te zetten.”
De spits is erg blij met zijn keuze voor NEC. “Het plezier is weer helemaal terug”, vertelt hij aan NOS. Dat was ik even kwijt maar vanmiddag was een mooie beloning met het doelpunt als het ultieme succes.” Boymans is ook te spreken over Alex Pastoor. “Deze trainer praat veel met zijn spelers, dat is fijn. En ook zijn er meer gevarieerde trainingen, meer dan bij AZ.”