NEC verloor zaterdagavond met 1-3 van SC Heerenveen. Ondanks een treffer van Ruud Boymans in de tweede helft, gingen de Nijmegenaren onderuit. Via Finnbogason en Djuricic liep Heerenveen uit tot een 1-3 score. Het doelpunt van Boymans mocht niet baten, dit tot teleurstelling van de AZ-huurling. 
“Een enorme kater. Deze nederlaag was absoluut niet nodig”, aldus Boymans na afloop tegenover ForzaNEC.nl. “Je komt knap met 1-0 voor, maar je verliest uiteindelijk met 1-3; dat kan gewoon niet. We hadden meer in moeten zakken en meer verdedigend moeten spelen na de openingstreffer, maar je krijgt gewoon drie goals tegen en dat mag niet gebeuren.”
In de eerste helft waren er voor NEC vooral kansen in de beginfase. “We kregen een paar goede kansen vanuit spelhervattingen. Als je die maakt, loopt de wedstrijd anders, maar dat gebeurt niet.” De ploeg van Alex Pastoor kwam voor rust echter enkele keren goed weg, mede dankzij doelman Babos en een flinke dosis geluk. Na de rust zorgde Boymans voor de openingstreffer, op aangeven van Van der Velden. “Voor mij als spits is ieder doelpunt natuurlijk welkom. Uiteindelijk heeft de goal niet geholpen, maar ik blijf doorzetten. Ik moet mijn ritme nog zien te krijgen en in een soort flow zien te komen. Hopelijk is dit het begin van een reeks doelpunten van mijn kant.”
Kort nadat Boymans de 1-0 scoorde, viel Ryan Koolwijk geblesseerd uit. Hij werd vervangen door Geert-Arend Roorda, maar NEC profiteerde allerminst van deze wissel. Binnen enkele minuten stond Heerenveen met 1-2 voor. “Ryan is een geweldige speler die veel rust brengt; bij hem kun je altijd de bal kwijt. Hij heeft vaak de goede oplossing paraat. Als hij dan uitvalt, doet dat natuurlijk iets met de ploeg. Ik wil het verlies echter niet daar aan ophangen, want dan zou ik onze ploeg tekort doen.”
Door de nederlaag tegen concurrent Heerenveen is het gat met de Friezen nog maar één punt. Ondanks dat maakt Boymans zich geen zorgen. “Ik ben ervan overtuigd dat we deze plaats vast kunnen houden. We moeten gewoon de rust terug vinden en ons niet gek laten maken. Ik heb er alle vertrouwen in.”
Volgend weekend is er interlandvoetbal en speelt NEC dus geen competitievoetbal, voor de selectie de kans om rust te nemen. “We hebben drie wedstrijden op rij verloren, dus we moeten even de hoofden leegmaken.” Over twee weken reist NEC af naar Amsterdam, waar Ajax wacht in de eigen Arena. “Dat zijn mooie wedstrijden, uit in de Arena. Het zijn natuurlijk niet de makkelijkste, maar ik heb er wel een goed gevoel over. We kunnen overal stunten, dus waarom niet bij Ajax?”