Ruud Boymans komt op huurbasis naar NEC. De spits van AZ kwam in Alkmaar te weinig aan spelen toe in het eerste elftal. Boymans twijfelt in ieder geval niet aan zijn fysieke gesteldheid. "Ik heb mijn wedstrijden gespeeld bij het tweede elftal en mijn doelpunten gemaakt, dus wat dat betreft zit het wel goed”, zegt Boymans tegenover Voetbal International.
"Het is een tijdje geleden dat ik op het hoogste niveau heb gespeeld, maar ik heb ritme nodig. Dat komt wel weer snel. Ik ben heel tevreden met NEC. Ik heb een ongelukkige periode gehad bij AZ met blessures en Jozy (Altidore, red) die het geweldig deed. Zo kwam ik vanzelf op het tweede plan terecht. NEC geeft mij weer de kans om aan voetballen toe te komen."
Boymans voelt veel vertrouwen bij NEC. "Ik heb een erg goed gesprek gehad met de trainer. Door het gesprek heb ik vertrouwen in Alex Pastoor gekregen. Het is een duidelijke trainer met een duidelijke visie. Die visie spreekt mij erg aan. Er zit erg veel voetballend vermogen in de ploeg met alle technische spelers die ze in huis hebben. Daardoor creëren ze veel kansen, daar hoop ik van te kunnen profiteren."