NEC heeft in het restant van de play-off wedstrijd tegen Sparta Rotterdam met 1-0 verloren. Nourdin Boukhari scoorde vijf minuten voor tijd de winnende treffer voor de Rotterdammers, die daarmee de eerste thuiszege in 2014 boekten. Zondag moet NEC in eigen huis revanche nemen.
Beide teams begonnen vrij aanvallend aan de tweede helft. Sparta mikte vooral op de snelheid van Deekman voorin. Maar voor echte dreiging voor het doel zorgde dat in het eerste kwartier niet. Trainer Gert Kruys had dit al snel door en wisselde de snelle Deekman voor targetman Mario Bilate. Door het hanteren van de lange bal kreeg Nourdin Boukhari een goede kopkans op een voorzet van Donovan Slijngard. De aanvaller raakte de lat. NEC liet het initiatief steeds meer aan Sparta in die fase. De Rotterdammers leken net als donderdag beter om te kunnen gaan met het natte veld.
Met nog een kwartier op de klok werd NEC wat gevaarlijker en Higdon kreeg op aangeven van Jahanbakhsh een goede kopkans die net voorlangs ging. Het duel leek lang op 0-0 af te stevenen. Maar wegens een enorme inschattingsfout van Danzell Gravenberch, die de bal dacht weg te koppen, maar in werkelijkheid over zijn hoofd vloog, kwam Sparta op 1-0. De voorzet kwam terecht bij Dogan, die schoot, en via Boukhari ging de bal in het doel: 1-0. Het Kasteel ontplofte van vreugde. Na een extra tijd van drie minuten werd er afgefloten.
Zondag komt Sparta op bezoek in Nijmegen en moet NEC de klus klaren. Het duel in De Goffert begint om 16:30 uur.
Wedstrijdverloop
85’ 1-0: Boukhari.
Opstelling NEC: Johnsson; Gravenberch, Van Eijden, Conboy, Leiwakabessy; Pálsson, Rieks, Koolwijk; Jahanbakhsh, Hemlein, Jantscher (62’ Higdon).
Opstelling Sparta Rotterdam: Sinouh; Nys, Breuer, Breedijk, Slijngard; Nieuwendaal, Van Hout (80’ Stokkers), Dogan (89’ Van Berkel); Deekman (59’ Bilate), Boukhari, Mahi.