Nu de interlandperiode voorbij is, wordt de Eredivisie weer hervat. Koploper PSV opent het paasweekend met een uitwedstrijd tegen bekerfinalist NEC. De ploeg van Peter Bosz is nog altijd ongeslagen, maar zal dat na het bezoek in het Goffertstadion nog steeds zo zijn? De Brabanders reizen in ieder geval met fitte selectie naar de Waalstad.

Bosz moet alleen nog Noa Lang missen voor het treffen met de rood-groen-zwarten. Ismael Saibari, die enkele weken uit de roulatie was, is wel weer van de partij, evenals Walter Benítez. De doelman debuteerde voor regerend wereldkampioen Argentinië in de oefenwedstrijd tegen Costa Rica (3-1 winst). “Walter glom van trots”, aldus Bosz op de persconferentie van afgelopen vrijdag.

Bosz was ook te spreken over wat de PSV’ers Joey Veerman en Jerdy Schouten lieten zien tegen Duitsland. “Ik heb een geweldig Duitsland gezien. Het was bijna een grote rondo waartegen ze moesten spelen. Het was niet gemakkelijk. Sowieso is het lastig om daar een oordeel over te geven, want je weet niet wat de opdrachten waren. Het was een moeilijke opgave omdat Duitsland het middenveld overlaadde. Binnen de mogelijkheden vind ik dat ze het prima gedaan hebben.”

Recordjacht

Met een puntenaantal van 72 uit 26 competitiewedstrijden staat PSV ruim aan kop. De voorsprong met diens achtervolger, Feyenoord, is tien punten. De Eindhovenaren kunnen daarmee een prachtige prestatie neerzetten. In de Eredivisie is het namelijk alweer drie jaar geleden dat het verschil met de nummer twee zo groot was. “We kunnen geschiedenis schrijven”, zegt vaste linksback Sergino Dest tegenover ESPN. “Het zou veel betekenen, omdat mensen dan dit team voor altijd zullen herinneren.”

Wil PSV haar ongeslagen status behouden moet het eerst nog zien af te rekenen met NEC. Een potentiële hobbel in het kampioenschap volgens Bosz. “We hebben nog een aantal, op papier, lastige wedstrijden, en daar horen zij zeker bij. Het is een ploeg die goed voetbal speelt en goed in de competitie staat. Op vrijwel elke positie heeft NEC een echte voetballer staan. Ze gaan uit van voetbal, dominantie en balbezit. In het begin was er veel kritiek, want er werden weinig punten gehaald. Maar ze hebben de rust bewaard en met dezelfde trainer spelen ze leuk voetbal.”, sluit een lovende Bosz af.

Vermoedelijke opstelling: Benítez; Teze, Ramalho, Boscagli, Dest; Schouten, Til, Veerman; Bakayoko, De Jong, Lozano.

Foto: Orange Pictures