Mattias Bossaerts kreeg in zijn tweede wedstrijd in de basis van NEC meteen vier tegendoelpunten om zijn oren. Het knotsgekke gelijkspel tegen Jong PSV leek echter tot diep in de eerste helft een vrij eenvoudige avond voor NEC te worden.


Na het uitvallen van Jonathan Okita was de organisatie van de Nijmegenaren nergens meer te bekennen. "Als we 2-0 voorstaan, moeten we de wedstrijd gewoon winnen. Na die blessure krijgen we dan twee doelpunten tegen en daar hebben we het laten liggen. Dat heeft gewoon met concentratie te maken. We hadden de wedstrijd gewoon moeten ‘killen’."

In de tweede helft zette NEC de jacht op de voorsprong weer in, maar het resultaat kwam er niet. Sterker nog, met nog een kwartier op de klok stond het ineens 2-4. "De wedstrijd was nog niet gedaan. Tien minuten voor het einde gingen we toch maar als verdedigers mee naar voren voor extra lengte. Dan wordt het heel krap, maar hebben we ons op karakter toch nog terug in de wedstrijd geknokt. De wedstrijd is nooit gedaan, dat zie je nu weer."

Na twee wedstrijden staat Bossaerts, ondanks een stabiele indruk, op nul clean sheets en liefst zes tegengoals. "Het is leuk dat ik mag starten en dat we vorige week van Roda wonnen. Maar vier tegendoelpunten is altijd te veel. Maar het is goed voor mijn ritme om meer wedstrijden te spelen, ik heb lang niet gevoetbald."

"Verdedigen begint vooraan en aanvallen achteraan. Bij de eerste tegengoal hebben we nog de pech dat de bal onderweg wordt aangeraakt, maar bij de andere goals geven we gewoon veel te veel ruimte weg om ze te laten schieten. Daar zijn we niet scherp genoeg op. Het was een gekke wedstrijd, acht doelpunten in negentig minuten. Maar nu is het gewoon weer focussen op de volgende drie punten. De koploper heeft verloren, dat is mooi meegenomen. Dan blijven we in de buurt van de eerste plek", aldus Bossaerts. 

Foto: Rob Koppers