Mathias Bossaerts blonk vrijdagavond uit bij NEC in de met 5-0 gewonnen wedstrijd tegen Almere City. De Belgische verdediger scoorde twee keer, waarvan één met een fraaie omhaal, en hield achterin ook nog eens de nul. Na afloop sprak ForzaNEC.nl met hem.

"Het is altijd leuk om te scoren, maar voor mij was het ook belangrijk dat we vandaag de nul zouden houden", zei Bossaerts. "Wat we vorige week niet deden, was scherp beginnen. Dat deden we nu wel. Met drie goals voor rust konden we met een goed gevoel aan de tweede helft beginnen. Toen hadden we iets rustiger kunnen zijn, iets minder slordig, maar het was in ieder geval beter dan vorige week."

NEC speelde een week eerder na een dramatisch begin met 4-4 gelijk tegen Go Ahead Eagles. Aan gelijke spelen hebben de Nijmegenaren niet veel en dus was de zege op Almere heel welkom. "We zijn blij dat we vandaag vertrouwen hebben getankt. We hadden al het gevoel dat er wat meer vertrouwen was. Vorige week speelden we een heel slechte eerste helft, maar toonden we wel de wilskracht door terug te komen. Dat geeft ook vertrouwen. Nu moeten we blijven werken en ons focussen op FC Dordrecht."

Wat dat betreft was de beginfase tegen Go Ahead Eagles een beetje een wakeup-call voor NEC. "We waren veel scherper. De drie punten zijn heel belangrijk om het gat te dichten. Ik heb me wel heel erg gefocust op het verdedigen. Ik dacht ook echt: boys, we mogen vandaag geen tegendoelpunt krijgen. Ik ben ontzettend blij dat ik het team heb kunnen helpen met de goals, maar ook vooral achterin met het houden van de nul."

De eerste treffer van Bossaerts sprong het meest uit het oog. Uit een corner werkte de verdediger de bal met een omhaal en via de paal in het doel. "Die corner werd een beetje half weggewerkt en ik zag de bal in de lucht hangen. Ik dacht: alles of niets. Ik probeer het weleens op de training. Ik raakte ‘m goed en hij ging via de paal binnen. Mooi doelpunt. Bij de tweede verlengde Josef de bal goed en tik ik ‘m binnen. Ik heb ooit voor Oostende ook twee keer gescoord, tegen Standard Luik. Maar toen werd er helaas een afgekeurd. Dus dit is de eerste keer dat ik er officieel twee heb gemaakt."

Foto: Rob Koppers