Het goede spel en de goede resultaten van NEC blijven ook buiten de landsgrenzen niet onopgemerkt. Yvandro Borges Sanches is, in navolging van Koki Ogawa, opgeroepen voor zijn nationale elftal. Met Luxemburg staat er één, en wellicht twee, erg belangrijk duels op het programma, om zich toch nog te plaatsen voor het EK deze zomer.

De laatste interlands van Borges Sanches waren in september vorig jaar. Bij de 3-1 overwinning op IJsland scoorde hij en gaf hij één assist, maar in het volgende duel was Portugal met 9-0 te sterk. De twee daaropvolgende interlandperiodes werd Borges Sanches niet opgeroepen.

Luxemburg speelt in de play-offs voor het EK tegen Georgië. Wanneer Borges Sanches en zijn landgenoten dit duel winnen spelen zij tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Griekenland en Kazachstan. Als ook hiervan gewonnen wordt komt Luxemburg op het EK in een poule terecht bij Turkije, Portugal en Tsjechië.

Borges Sanches maakt de laatste tijd steeds meer minuten bij NEC. Tegen FC Volendam (2-5) startte hij zelfs in de basis. Vooral zijn beslissende assist tegen SC Cambuur in de halve finale van de KNVB Beker op Kodai Sano springt in het oog.

Tekst gaat verder onder de video.

Jong Oranje

Bij Jong Oranje zijn Robin Roefs, Youri Baas en Sontje Hansen opgenomen in de definitieve selectie. Voor de doelman is het de eerstekker bij het nationale elftal. De andere twee zijn, mits fit, vaste krachten in de selectie van bondscoach Michael Reiziger. Normaal gesproken hoort Dirk Proper daar ook bij. Hij droeg al eens de aanvoerdersband bij Jong Oranje. Door zijn hamstringblessure kan hij nu echter niet meedoen met de oefeninterland in De Goffert tegen Noorwegen onder 21 en het EK-kwalificatieduel met de leeftijdsgenoten van Moldavië. Ook oud-NEC’er Ibrahim Cissoko zit bij de definitieve selectie.

Eerder werd ook Ogawa opgeroepen voor zijn land. De Japanse spits maakte al eens zijn debuut, maar werd daarna vier jaar lang niet meer opgeroepen. Tijdens twee WK-kwalificatieduels tegen Noord-Korea mag Ogawa zich weer ‘in the picture’ spelen.

Foto: Rob Koppers