Yvandro Borges Sanches is donderdag onderuit gegaan met Luxemburg tegen Georgië (2-0). Hierdoor loopt de buitenspeler het EK van aankomende zomer mis. Koki Ogawa mocht tien minuten invallen bij Japan en won van Noord-Korea (1-0).

Borges Sanches stond in de basis bij Luxemburg. Het land moest winnen om nog kans te maken op deelname voor het EK. Toch moest Sanches toezien hoe Luxemburg iets voor rust op achterstand kwam. Het werd nog erger toen Maxime Chanot rood kreeg, waarna Georgië na iets meer dan een uur spelen de score verdubbelde. Na 77 minuten verliet Borges Sanches het veld voor Alessio Curci.

Ogawa

Ook Koki Ogawa kwam donderdag in actie. Met Japan nam de spits het op tegen Noord-Korea. Ogawa mocht tien minuten voor tijd invallen. De eindstand stond toen al op het scorebord. Al na twee minuten viel namelijk het enige Japanse doelpunt. Die kwam op naam van Ao Tanaka. In Tokyo bleeft het bij die vroege goal. Ogawa kon in zijn geringe speeltijd geen verschil maken. Dinsdag neemt Japan het opnieuw op tegen Noord-Korea, maar dan als uitwedstrijd. Japan is nog ongeslagen in de poule voor kwalificatie van het WK 2026 met negen punten uit drie wedstrijden.

Foto: Orange Pictures