Wilfried Bony is dinsdagochtend begonnen aan zijn proefperiode bij NEC. De spits stapte om 10:30 met de gehele selectie, inclusief de op het oog herstelden Jonathan Okita en Édgar Barreto, het trainingsveld op De Eendracht op voor zijn eerste stappen op Nijmeegse bodem. Bony voltooide de gehele training en kon ogenschijnlijk fysiek moeiteloos meekomen.

Toen Bony eerder op de ochtend bij de club aankwam, hingen er spandoeken van verschillende fan-groeperingen. Op die doeken viel te lezen ‘Bony nooit in onze drie-kleur!’ en ‘W. BONiet welkom!’. Zijn verleden bij Vitesse maakt de mogelijke overgang ‘erg verontrustend’. Op de website van Legio Noviomagum valt verder te lezen: “Toen ‘kind van de club’ Navarone F. ons verliet, walgde ieder terecht van zijn actie.

Zo ook walgen wij van het idee van Wilfried Bony in onze heilige driekleur. Diezelfde Wilfried Bony die zogenaamd onze kelen doorsneed bij het vieren van een doelpunt in de derby. En ja, ook die Wilfried Bony maakte afgelopen oktober nog duidelijk dat hij, in aanloop van de derby, een vite$$enaar is. Een speler die zich in het verleden zo geprofileerd heeft, zal geen ondersteuning van ons krijgen. Wij kunnen ons niet identificeren met spelers als deze in ONS shirt.

‘Armoedig’
In de Jarda Podcast waren de meningen over de eventuele komst van de 33-jarige spits verdeeld. Dennis Arns juicht het wel toe. “Het is precies het type spits dat je nodig hebt. Sterk en balvast.” Sander Janssen plaatst wel een kant-tekening. “Omdat het een non-eu speler is, hij komt uit Ivoorkust, moet je minimaal 2,5 ton neerleggen voor 3,5 maand diensten van hem. Dan kan Wilco (van Schaik, algemeen directeur, red.) moeilijk weer bij de gemeente aankloppen voor uitstel van huur omdat de corona-maatregelen de club zo hard zouden treffen.” Ook SV-voorzitter Jeroen Rengers toont zich kritisch: “Met het sentiment dat er leeft, is het armoedig om Bony te halen. Hij maakte eerder zeer ongepaste gebaren in de derby. Moeten wij dan blij zijn met deze spits? Als wij zelf, met Boekhoorn op de achtergrond, iedere spits van een redelijk kaliber kunnen aantrekken?”

This poll is no longer accepting votes

NEC moet een fitte Bony een contract aanbieden

De hele discussie rondom Bony’s mogelijke komst hoor je in Jarda Podcast #97:

Foto’s: Sander Janssen (VI) en Legio Noviomagum