Daar waar hij afgelopen zaterdagavond de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle moest laten schieten, kan het wel eens zijn dat Wilfried Bony tegen Go Ahead Eagles wel bij de wedstrijdselectie zit. De Gelderlander meldt dat de laatste formaliteiten voor de werkvergunning worden afgerond en dat NEC daarom goede hoop heeft over de beschikbaarheid van de Ivoriaanse spits in de kwartfinale van de KNVB beker.

“De kans wordt steeds groter dat Bony erbij is tegen Go Ahead Eagles. Ik heb er een goed gevoel over. Het zou heel mooi zijn als hij beschikbaar is, want hij voegt echt iets toe aan het elftal”, aldus Rogier Meijer tegenover De Gelderlander. Teammanager Muslu Nalbontoglu is iets voorzichtiger en schat in dat het een fifty-fifty gevalletje is.

Op 26 januari van dit jaar liet NEC weten dat de club Bony gecontracteerd had voor de rest van het seizoen. Dat is inmiddels twee weken geleden en de werkvergunning is dus nog altijd niet volledig in orde. Hier kan echter snel verandering in komen.

Vet geschorst
Waar Bony er dus misschien wel bij is, is dat het tegenovergestelde voor Javier Vet. De middenvelder speelde tegen PEC Zwolle zijn eerste 90 minuten in de Eredivisie, maar is donderdag geschorst na twee gele kaarten in de bekerduels tegen SC Cambuur en FC Groningen.

Lees hier de vermoedelijke opstelling van NEC voor de kwartfinale van de KNVB beker tegen Go Ahead Eagles.

PECNEC Vet Orange

Foto’s: Rob Koppers en Orange Pictures