Ted van Leeuwen heeft na 2 dagen genoeg gezien en bindt Wilfried Bony voor een half jaar aan zich. De 33-jarige spits kwam vanaf dinsdagochtend op proef en heeft zijn stage dus naar tevredenheid van de technische staf en directie voltooid.

De komst van de Ivoriaan brengt veel rumoer met zich mee. Dinsdag uitten verschillende supportersgroeperingen al hun onvrede over het meetrainen van de oud Vitesse-spits. Op doeken die zij voor de hoofdingang ophingen lieten zij hun ongenoegen blijken. “Over elke speler die we hebben gehaald, heeft iedereen een mening. Dat er over Bony meer wordt gesproken, is logisch. Maar we hebben ook heel veel positieve reacties gehad vanuit de achterban, alleen deze supporters hebben geen spandoeken opgehangen”, sprak algemeen directeur Wilco van Schaik eerder op de dag.

This poll is no longer accepting votes

NEC moet een fitte Bony een contract aanbieden

Dat komt mede door de magere bezetting in de punt van de aanval. Trainer Rogier Meijer had daar alleen de beschikking over de jonge Ali Akman en Ole Romeny. Laatstgenoemde zit op een dood spoor bij NEC en door de komst van Bony vertroebeld zijn uitzicht op speelminuten al helemaal. Derde spits Pedro Ruiz revalideert in Spanje van zijn zoveelste knieblessure. De roep om een nieuwe spits klonk dan ook luid vanaf januari dag 1. En die zoektocht heeft Van Leeuwen nu voltooid.

Lees ook: Bony rekent op eerlijke kans in Nijmegen

Over Bony

Bony was tussen 2011 en 2013 goed voor 58 goals in 77 wedstrijden voor de aartsrivaal. Daarna was hij in de Premier League actief voor Manchester City en Swansea. Tussentijds kwam hij uit voor Stoke City. In de zomer van 2019 trok hij de Engelse deur achter zich dicht.

Bony vervolgde zijn carrière in in Saoedi-Arabië, maar sinds eind 2020 is hij clubloos. De spits uit Ivoorkust is een oud-bekende van adviseur Fred Rutten en technisch directeur Van Leeuwen. Laatstgenoemde haalde hem in 2011 naar Arnhem, waarna Rutten als trainer met hem werkte. Vorig jaar gaf de spits tegenover VI al aan graag terug te keren in Nederland.