NEC-trainer Adrie Bogers was duidelijk niet tevreden met de zware 3-0 nederlaag tegen FC Den Bosch van vrijdag. De oefenmeester zei voor de camera van N1 wat hij eigenlijk al weken zegt: het moet beter.

“We begonnen slecht. Daardoor kreeg Den Bosch kansen. Daarna had ik het idee dat we het overnamen en kregen we ook een paar goede mogelijkheden. Dan ontstaat de tegengoal door een foutje van de keeper. We kregen vervolgens nog wat kansen die we normaal gesproken afmaken en uiteindelijk scoren zij weer uit de omschakeling.”

Zo ging NEC de kleedkamer in met een 2-0 achterstand. “In de rust probeerden we dingen bij te sturen en aan te geven en met de wissel iets te forceren. We hebben in de tweede helft best veel de bal gehad, maar volgens mij creëerden we voor rust meer kansen dan daarna.”

De inbreng van Anass Achahbar voor Janio Bikel hielp ook weinig. “Met Anass erbij als extra aanvaller in de zestien hoopten we daar gevaarlijker te worden, maar dat viel tegen.” Achahbar was ook nog veel aan de zijkant te vinden en dat was niet de opdracht die Bogers hem had gegeven. “Ik had afgesproken dat hij samen met Sven zou spelen, maar door de positiewisseling met Ferdi kwam hij weleens aan de rechterkant terecht. Hij had wat meer centraal moeten blijven.”

Wat nu rest is het grondig analyseren van de wedstrijd. “We hebben heel veel de bal gehad, maar daaruit hebben in de tweede helft we weinig gecreëerd. Dan kun je ook niet scoren. Lastig. We gaan kijken hoe we dit kunnen oppakken. Volgende keer is het weer tegen een andere ploeg met een andere manier van spelen. Dat het beter moet, is helder.”

Bekijk hier de samenvatting van FC Den Bosch-NEC.