NEC speelde vrijdagmiddag een geheim oefenduel met FC Oss en verloor (1-2). Afgezien van de uitslag laat de Nijmeegse club niets los over de wedstrijd. Zelfs geen opstelling. Dat heeft volgens trainer Adrie Bogers ook een tactische reden.

“De hoofdreden is veiligheid”, aldus Bogers tegen De Gelderlander. “Vanwege de supporters en de rivaliteit tussen Nijmegen en Oss. We wilden graag echt besloten spelen en dat heeft ook een tactische achtergrond.”

“Zo vreemd is dat niet, een besloten wedstrijd. We wilden graag bij Almere City gaan kijken, maar ook zij speelden besloten. Go Ahead Eagles ook. Er zijn dus wel meer besloten wedstrijden.”

Ondanks de nederlaag tegen Oss denkt Bogers dat NEC ‘er redelijk op staat’. "Het moet straks blijken in de competitie of we er klaar voor zijn. Tot de 31ste zal het de vraag zijn hoe de selectie eruit ziet. Dat is van invloed op de start van de competitie.”

“Het moet blijken of ik spelers zal opstellen die mogelijk nog vertrekken. Zolang ze hier zijn, zijn ze onderdeel van het team. Ik denk dat er op transfergebied nog het nodige gaat gebeuren, maar het is niet aan mij daar iets over te zeggen.”

Foto: Rob Koppers