NEC sloot de eerste seizoenshelft vrijdagavond af met een ruime zege (2-7) op Jong AZ. Trainer Adrie Bogers kijkt terug op de wedstrijd en op zijn eerste half jaar als hoofdtrainer bij de Nijmegenaren.

Op de vraag waar hij het meest van genoot vrijdagavond antwoordde hij tegen FOX Sports: ”Toch wel van een aantal doelpunten en hoe ze tot stand kwamen, daar geniet je wel van. We hebben gebruik gemaakt van het feit dat we wisten dat ze aardig kunnen voetballen. Alleen verdedigend gaven ze behoorlijk wat ruimte weg.”

”Volgens mij hebben we gewoon de eerste helft van de competitie een behoorlijke serie gemaakt en we eindigen nu met een mooie wedstrijd. Dus we kunnen best tevreden zijn.”

Bogers was een paar jaar assistent bij Willem II en is sinds dit seizoen hoofdtrainer. Hij blikt terug op de eerste seizoenshelft. ”De start was met een hobbel, uiteindelijk hebben we een hele goede periode gehad, waarin we heel veel punten hebben gehaald en heel veel wedstrijden gewonnen hebben. Op het laatst was het een beetje wisselend. We hebben bij Telstar verloren, gelijkgespeeld tegen Helmond Sport. Maar daar zaten ook Dordrecht (6-0) en vanavond zeven goals bij.”

Over de succesvolle Achahbar zei hij het volgende: ”We wisten van Anass dat hij goed kon voetballen, het ging er alleen om dat we hem zover kregen dat hij dat in de wedstrijden ook kon doen. Dat heeft hij vandaag wel laten zien volgens mij.”

Foto: Rob Koppers