Adrie Bogers zag NEC dinsdag uitgeschakeld worden in het bekertoernooi tegen PEC Zwolle (2-0). De trainer vond zijn ploeg niet goed starten, maar zag daarna wel degelijk mogelijkheden.

"In de eerste vijftien minuten dacht ik dat we het heel zwaar zouden krijgen", zei Bogers bij FOX Sports. "Volgens mij hadden we nog niet in de gaten dat het begonnen was. Misschien dat we het toch niet gewend zijn om in dit tempo te spelen. We moesten nog even wakker worden."

Op de vraag of NEC niets te verliezen had, reageerde Bogers: "We komen hier niet voor het leuke spel. We wilden een ronde verder komen, al wisten we dat het super moeilijk zou worden. Het was niet zo dat we niets te verliezen hadden, want dan kun je net zo goed thuis blijven."

Toch herpakte NEC zich in de eerste helft. "Dat we slecht begonnen, was wel duidelijk. Maar voor rust hadden we 1-1 moeten maken. Daar miste ik de absolute overtuiging. Dat deden we fout en dat heb ik de spelers in de rust verweten."

Toen PEC na rust 2-0 maakte, was de wedstrijd gespeeld. Er kwam ook geen slotoffensief van NEC. "Je voelt dat je die wedstrijd niet meer gaat winnen. We wilden nog naar voren, maar PEC speelde het heel goed uit, waardoor het idee om naar voren te gaan niet lukt. Je kan de kwartfinale halen, ja, maar als het 2-0 wordt, weten de spelers ook dat het moeilijk wordt."

Verslaggever Pascal Kamperman opperde voor ‘alles of niets’ met bijvoorbeeld Sven Braken als extra spits. "We hebben er zeker aan gedacht, maar als je tegen PEC met twee spitsen gaat spelen, krijg je gewoon vier of vijf goals tegen. We proberen op een voetballende manier een goal te maken, dat is ons spel. Dat is niet gelukt, jammer."

Foto: Rob Koppers