Nu Mike Trésor Ndayishimiye definitief de overstap heeft gemaakt van NEC naar Willem II is het de vraag waar de Belg gaat eindigen. De aanvallende middenvelder blinkt nu uit bij de Tilburgers. Adrie Bogers bespreekt in het Brabants Dagblad waar het misging met Ndayishimiye in Nijmegen.

"Wij waren er bij NEC snel van overtuigd dat hij goed kon voetballen", benadrukte de trainer van NEC. "Hij had wel moeite om het elke keer te laten zien. Je moest hem steeds achter zijn vodden zitten."

Ndayishimiye vertrok op de slotdag van de zomerse transfermarkt naar Willem II na een wekenlang conflict, waarin de speler volgens Wilco van Schaik een week niet is komen opdagen bij trainingen. "Er is veel tijd in hem geïnvesteerd, maar we kregen hem niet meer op een hoger plan. Mede door zijn omgeving was hij moeilijk bereikbaar."

Bogers ziet ook gelijkenissen met een andere (oud-)speler. "Zijn situatie liet zich vergelijken met die van Robin van Persie indertijd bij Feyenoord. Die had het gevoel dat hij uitgeleerd was en werd lastig. Om vervolgens bij Arsenal door te groeien. Op basis van voetbalkwaliteiten kan hij nog flink wat stappen maken. Toch heeft Anderlecht niet voor niets een van zijn grootste talenten zo makkelijk laten gaan. Hij heeft elke keer nieuwe impulsen nodig."

In het Brabants Dagblad komen ook hoofdscout Nick Kersten en voormalig technisch directeur Remco Oversier aan het woord over hoe ze Ndayishimiye binnenhaalden bij NEC.

Lees hier het uitgebreide interview dat ForzaNEC in Spanje had met de drie hoofdtrainers van NEC.

Foto: Rob Koppers