Trainer Adrie Bogers van NEC vond het jammer dat zijn ploeg na de 0-2 tegen FC Volendam de teugels liet vieren. "Dit was een goede overwinning. Ik heb goede dingen gezien, maar ook dingen waar we nog mee aan de slag kunnen", zei hij op de persconferentie.

"Na de winst op RKC, waar we in de tweede helft een beetje flets speelden, waren we op zoek naar waar het beter kon", vervolgde Bogers. "Tegelijkertijd keken we naar Volendam, ook gewoon een goede ploeg met goed voetbal. Ze dwingen veel kansen af. Wij moesten honderd procent zijn."

In de eerste helft kreeg NEC al wat kansen, maar de bal ging er nog niet in. "We hadden het idee dat de wedstrijd redelijk onder controle was, maar zonder zelf ook kansen te creëren die super gevaarlijk waren. Dat was na rust anders. Toen kregen we goede mogelijkheden om te scoren. Niet zo gek dat het via Arnaut ging, want hij speelde gewoon goed."

Na de tweede Nijmeegse treffer zag Bogers zijn ploeg niet doordrukken. "Jammer genoeg merk ik dat de jongens denken dat de wedstrijd al gespeeld is. Ze probeerden nog wat fantasietjes en tegenstanders door de benen te spelen. Ik verwachtte meer volwassenheid en dat we die wedstrijd gewoon zakelijk uitspeelden. Dat is het enige wat ik ze moet nageven. Daarin moeten we nog stappen maken."

Foto: Rob Koppers