NEC versloeg vrijdagavond De Graafschap en sloeg daarmee een gat op de ranglijst, zeker ook gezien de andere uitslagen deze speelronde. Adrie Bogers blikte na afloop bij FOX Sports terug op het duel.

"De spelers zijn niet snel tevreden. Dat is goed. Ik weet niet of ik dat erin heb gekregen, ik denk dat ze zelf gewoon heel kritisch zijn. We staan er nu heel goed voor, maar als trainer wil je altijd beter en het is lekker dat de jongens dat ook beseffen.", aldus Bogers.

Was hij zelf wel tevreden? "Qua uitslag zeer zeker. Het was ook een topwedstrijd. Je kunt niet verwachten dat we elke week de tegenstander van de mat spelen, want De Graafschap is gewoon een goed elftal, maar we hebben wel laten zien dat we ten eerste goed kunnen verdedigen en ten tweede dodelijk efficiënt zijn in de aanval."

Bogers noemt het zes man achterin en vier in de voorste linie-systeem, waardoor er veel gapende gaten vallen in de omschakeling typisch ‘Jupiler League-Voetbal’. "Met z’n zessen houden we tegen en vier man voorin die aanvallen. We hebben natuurlijk wel vier aanvallers die dat prima kunnen." Wordt NEC kampioen? "Daar gaan we wel voor. Zei Ted van de Pavert ja? Dan zeg ik ook ja.", besluit een goedgezinde Adrie Bogers.

Foto: Rob Koppers