NEC-trainer Adrie Bogers ziet duidelijk een stijgende lijn bij zijn ploeg. Daar kreeg hij vrijdag ook een beloning voor met een 4-1 zege op MVV. Bogers reageerde op de persconferentie na afloop.

"Het allerbelangrijkste was gezien de wedstrijden van de afgelopen weken dat we de drie punten zouden pakken. Tegen Emmen in de competitie en maandag Jong PSV gaven we het uit handen en lieten we de teams terugkomen."

NEC kreeg veel kansen, maar miste er ook veel. "Op een gegeven moment ben ik gestopt met turven, want het blaadje was te klein. Bij rust hadden we met 3, misschien wel 4-0 voor moeten staan. En dan overdrijf ik niet. Toen heb ik tegen de jongens gezegd dat ze zo moesten blijven doorgaan. We moesten voor de 2-0 gaan."

"Uiteindelijk hebben we gezien de kansenverhouding goede zaken gedaan", vervolgde Bogers. "Ik zie een stijgende lijn, zeker in het creëren van kansen tegen een team als MVV. Ze misten wat mensen, maar we hebben het zelf gedaan. Dit is positief, maar ik heb ook tegen de spelers gezegd dat we er nog lang niet zijn. We hebben nog heel veel stappen te zetten."

Foto: Rob Koppers