Adrie Bogers is de nieuwe assistent-trainer van NEC. De 52-jarige coach tekent voor twee jaar en gaat samen met Patrick Pothuizen de nog aan te stellen trainer assisteren. Wilfried Brookhuis fungeert als assistent- en keeperstrainer.

Technisch directeur Remco Oversier op de clubsite: "Met Adrie halen we een ervaren man binnen. Het is een type die veel aandacht besteedt aan analyses en individuele ontwikkelplannen van spelers. Daarnaast hebben we Patrick staan, een extraverte en directe assistent-coach met oog voor het team als geheel. Wilfried Brookhuis maakt het trio compleet als assistent- en keeperstrainer, met jarenlange ervaring als staflid. Jaimy Hulsker ondersteunt hen als full-time videoanalist. Ik verwacht dat we met deze mensen een technische staf hebben aangesteld die erg complementair is aan elkaar."

"We zijn nog steeds zorgvuldig en hard op zoek naar een trainer-coach die boven deze technische staf komt te staan. Daarover voer ik meerdere gesprekken. Ik acht het van groot belang dat we uitkomen bij een trainer die natuurlijk goed bij deze club past en die met ons de uitdaging aan wil gaan. Er staat nu in ieder geval al wel een technische staf die de eerste trainingsweek kan gaan leiden."

Bogers speelde voor NAC Breda, RKC Waalwijk, KV Mechelen, Willem II en KFC Turnhout en was als trainer in het verleden actief bij onder andere Jong RKC en Sparta Rotterdam. De Bredanaar was toch vooral assistent en af en toe interim.

Foto: Orange Pictures