NEC-trainer Adrie Bogers kan leven met de beslissing om FC Oss – NEC niet door te laten gaan wegens hevige sneeuwval, zei hij vrijdag rond de tijd dat het duel eigenlijk zou beginnen tegen ForzaNEC.nl.

"Je wil lekker spelen en in een ritme blijven van elke week een wedstrijd. Maar als je het veld ziet, is het een logische beslissing geweest. Het zag er vooraf prima uit. Het veld was sneeuwvrij gemaakt en het zag er goed uit, maar vanaf toen begon het te sneeuwen. Ze konden het daarna niet meer sneeuwvrij krijgen."

Bogers had van tevoren niet verwacht dat de wedstrijd zou worden afgelast. "In Nijmegen lag niks en toen we hier kwamen lag er niks. Het zag er prima uit. Dan ga je ervan uit dat we spelen. Normaal zijn we zondag vrij, maar we gaan even kijken wat we met het programma doen. En hoe de omstandigheden zijn in Nijmegen."

Voor de inhaalwedstrijd heeft Bogers in ieder geval zijn tactisch plan al klaarliggen. "Dat kan bij wijze van de koelkast in… Al is dat met dit weer misschien niet eens nodig."

Foto: Rob Koppers