Assistent-trainer Adrie Bogers neemt de honneurs waar bij NEC nu er nog geen hoofdtrainer is. Hij was logischerwijs niet tevreden over de 1-0 nederlaag in de eerste oefenwedstrijd tegen de amateurtak. "Dit is gewoon slecht", vertelde hij na afloop tegen ForzaNEC.nl.

"Het moet veel beter, dat lijkt me duidelijk. Niet alleen de uitslag, maar ook het getoonde spel, met name in de eerste helft. Dat laat nog te wensen over. De tweede helft was al een stuk beter, maar je moet die kansen wel afmaken. Dat heb je niet gedaan, dus je hebt gewoon verloren."

"Deze wedstrijden moet je gewoon winnen", vervolgde Bogers. "Of je nou één keer hebt getraind of tien keer. Wij zijn de profs en wij moeten het verschil laten zien. We zijn natuurlijk in opbouw, dus het belangrijkste is dat de spelers deze wedstrijd in de benen hebben en dat ze heel zijn gebleven. Maar het resultaat is gewoon slecht."

Na de eerste helft bleef alleen middenvelder Ragnar Oratmangoen staan. "We hadden van tevoren afgesproken dat iedereen 45 minuten zou spelen. Daarom kwamen er ook wat jongens van de beloften bij, omdat we last hadden van wat blessures. Die jongens hadden we echt nodig. Gregor Breinburg viel net voor de wedstrijd ook nog af met een blessure, dus we hebben al die gasten moeten gebruiken."

De jeugdspelers maakten een gretige indruk. "Dat moet ook. Zij zien het als een kans en willen laten zien wat ze kunnen. Een aantal was een beetje overijverig, dat ik dacht: probeer nou gewoon simpel te spelen en niet te veel te lopen met de bal. Dat heeft daar waarschijnlijk mee te maken."

Bogers is nu drie dagen aan het roer bij NEC en merkt dat er nog veel te doen is. "Er moet met de selectie nog het een en ander gebeuren. Aan de ene kant moeten de spelers fitter worden en aan de andere kant is de selectie een beetje uit balans. We hebben veel aanvallers en weinig verdedigers. En we missen een paar jongens. Dus er is nog genoeg werk aan de winkel."