De eerste korte trainingsweek van het nieuwe seizoen zit er inmiddels alweer op. Adrie Bogers fungeert in principe als assistent trainer van de nog nader aan te stellen hoofdtrainer, maar deze week speelde Bogers nog de rol van de hoofdtrainer.

"Als hoofdtrainer komt er ontzettend veel op je af", zegt Bogers tegenover De Gelderlander. "Dan heb je te maken met een groot krachtenveld. Sponsors, bestuurders, de media. De assistent moet zorgen dat op voetbalvlak de juiste voorwaarden zijn gecreëerd voor prestaties. Het gaat puur om de inhoud."
In Nijmegen is promotie een feest. ,,Een club van het kaliber NEC hoort in de Eredivisie thuis", meent Bogers. ,,Maar daarvoor moet de groep wel door de eerste divisie heen. Dat wordt echt niet makkelijk. Iedereen kent het verhaal van de vorige promotie. Honderd punten, honderd goals. Het wordt nu echt niet zo makkelijk. Kijk naar het verschil in selecties. Besef dat er nu heel anders tegen NEC wordt aangekeken. Clubs zullen zich ingraven en gaan counteren. Tegen NEC gaat iedereen als de brandweer."
Foto: David van Haren