NEC-trainer Adrie Bogers was bepaald niet te spreken over het optreden van zijn ploeg tegen Telstar. NEC verloor met 3-2. "Dit was gewoon slecht", zei hij na afloop tegen FOX Sports. "We zijn niet gekomen om de show te stelen, we kwamen om er alles aan te doen om de wedstrijd te winnen. Uiteindelijk sta je met lege handen, dat is gewoon slecht. Qua resultaat, maar ook qua spel."

"We begonnen wel aardig, kregen een of twee kansen, maar we deden er veel te weinig mee", vervolgde Bogers. "We brachten elkaar in de problemen, waardoor Telstar het idee kreeg dat er iets te halen viel. We konden opbouwen en we hadden een vrije man, maar het ging in zo’n laag tempo en met veel slordigheden. Zo kun je niet komen tot kansen en een verzorgd veldspel. Toen ging Telstar erin geloven."

Toch kwam NEC nog terug van 2-0 naar 2-2. Even geloofde Bogers nog in een goede afloop. "Telstar kon niet veel meer, maar werd op de counter wel gevaarlijk. Ik dacht: misschien gaan we ‘m alsnog winnen. Het zat ook wel in de wedstrijd opgesloten dat we zo matig waren en we alsnog verloren. Ik miste de scherpte dat we hier ten koste van alles wilden winnen."

Foto: Rob Koppers.