Adrie Bogers is trots dat hij aan de slag mag als hoofdtrainer van NEC. De 52-jarige oefenmeester werd dinsdag aangesteld en was de twee weken ervoor al actief als assistent. Omdat NEC geen geschikte kandidaat van buitenaf kon vinden, werd Bogers gepromoveerd. Daarnaast werd de optie in zijn contract gelicht, waardoor hij drie seizoenen vastligt.

"Dit voelt als een grote blijk van waardering van de club", zegt Bogers tegen ForzaNEC.nl. "De optie ook nog gelicht, het lijkt wel een jongensboek. Ik ben hartstikke blij. Zowel over het feit dat ik het een jaar mag laten zien, maar ook op de lange termijn. Ik vind dit een hartstikke mooie club, dat heb ik vanaf het begin af aan al gezegd. Het is mooi dat ik mijn steentje hier mag bijdragen."

Bogers werd twee weken geleden aangesteld als assistent. "Ik ben er blanco ingestapt als assistent, in de wetenschap dat de club nog een hoofdtrainer zocht. Remco heeft me op de hoogte gehouden van hoe de gesprekken verliepen. Een aantal mensen is benaderd die nog vast lagen of geen interesse hadden in NEC. Blijkbaar was er binnen de geledingen van de club een positief gevoel over mij."

Voor veel fans komt de aanstelling van Bogers als een verrassing. De trainer snapt dat het vreemd overkomt. "Volgens mij is dit niet het meest gangbare scenario, maar als ik Remco het hoor vertellen, is het een logisch verhaal. Je ziet vaak dat een club dan van het beleid of plan afstapt, maar Remco hield juist vol. Dat resulteerde erin dat iemand van binnenuit, in wie hij vertrouwen heeft, het gaat doen."

Eerder zei Bogers in De Gelderlander dat hij niet per se hoofdtrainer hoefde te worden, maar dat betekent niet dat hij het niet wilde. "Zeker niet. Ik heb dat bij Sparta al gedaan. Uiteindelijk haal je het papiertje om hoofdtrainer te worden. Ik heb ook gezegd dat ik in een organisatie wil werken waar ik vertrouwen krijg en waar ze me op waarde inschatten. Dan kan ik mijn ding doen. Het plan van Remco en Wilco sprak mij enorm aan. Dat was in eerste instantie in een rol als assistent, maar uiteindelijk is dit eruit gekomen."

De spelersgroep feliciteerde Bogers bij de ochtendtraining van dinsdag. "Het is altijd lastig in te schatten of dat politiek correct is of dat ze er ook echt blij mee zijn", grapt de trainer. "Iedere speler heeft zijn eigen situatie. Een aantal verwerkt de degradatie, anderen willen graag ergens anders zijn dan bij NEC. Ik denk wel dat de focus bij het nieuwe seizoen ligt, wat dat betreft gaat het aardig."

Foto: Rob Koppers