NEC pakte vrijdagavond drie zwaarbevochten punten in Sittard. Adrie Bogers was tevreden met het resultaat. "Het was tot de laatste minuut heel spannend."

"Je wint deze wedstrijd op basis van mentaliteit. Je komt zwaar onder druk te staan en toen hebben we aardig verdedigd. Onze verdediging stond goed op het eind, terwijl we onder druk stonden hebben we nauwelijks iets weggegeven. Daar ben ik tevreden over." Het was smullen voor Golla en Van de Pavert, die de een na de andere lange bal weg konden koppen. "Dat is hun specialiteit. Met Joris Delle daarachter maakten zij een hele stabiele indruk."

Bogers waarschuwde zijn spelers vooraf voor de omschakeling van Fortuna. "Ja, dat klopt. Wij leden stom balverlies op het middenveld, waardoor zij de 1-0 scoren. Uiteindelijk wordt dat ons bijna fataal in de eerste helft. Zij komen daarna nog twee keer oog in oog met Delle, maar gelukkig faalden ze. In de rust hebben we de jongens daar nogmaals voor gewaarschuwd, en starten we direct goed. We hadden heel veel de bal, maar wel veel op het middenveld bij Breinburg en Dijkstra. We hebben Braken daarin veel te weinig gebruikt. Maar vanaf het moment dat de rode kaart valt wordt het natuurlijk lastig.", aldus Bogers tegenover FOX Sports.

"Dit geeft een enorme boost. Als je ziet hoe we de laatste weken bezig zijn. We hebben door goed voetbal en vanavond dan ook een stuk goed karakter weer aansluiting gevonden met de top.", doelt de coech op het feit dat NEC nog maar een punt achter nummer twee Fortuna Sittard staat.

Foto: Rob Koppers