Adrie Bogers keek na afloop van de gewonnen bekerwedstrijd van Achilles ’29 met gemengde gevoelens terug op de bijzondere avond.

”Er is uiteindelijk zoveel gebeurd dat ik even moet relativeren hoe het allemaal verlopen is”, zegt Bogers tegen FOX Sports. ”Maar uiteindelijk 3-0 en een hele lange periode met tien man, dus ik ben enigszins tevreden.”

Zijn reactie op de overtreding van Alberto, die uiteindelijk rood kreeg na het bekijken van de videobeelden is als volgt: ”Ik kon het zelf niet beoordelen en volgens mij hebben ze daardoor die videoscheidsrechter omdat goed te kunnen terugzien. Het was gewoon een slechte bal van ons, waardoor Suently eigenlijk ging twijfelen en een overtreding maakte. Dat kan rood zijn, ze hebben het volgens mij heel goed teruggekeken.”

Over moment dat een strafschop voor NEC werd teruggedraaid naar een vrije trap, zegt Bogers het volgende: ”Het was meer het feit dat ik aan de vierde man vroeg: bij Alberto werd er een gele kaart gegeven en uiteindelijk werd het nog omgezet in rood. In de tweede situatie, bij de strafschop was er uiteindelijk ook geel gegeven. Toen zei ik tegen de vierde man,volgens mij is het rood. Hij zei maar het is beoordeeld. Maar dat was in onze situatie ook geel, dus eigenlijk is het een beetje willekeur.”

De aanwezigheid van de videoscheidsrechter in deze wedstrijd leidde tot wat frustratie: ”In deze wedstrijd had ik het idee dat het best wel leidde tot irritaties en onbegrip.”

Over de wedstrijd zelf was de trainer duidelijk: ”Uiteindelijk moet je er toch veel meer maken vind ik, zij spelen toch heel open en daar moeten wij meer van profiteren. De uitslag is prima, maar je hoopt toch op meer. Maar het belangrijkste van deze avond is dat we doorgaan.”

Foto: Rob Koppers