Marcel Boekhoorn heeft nog maar eens benadrukt dat hij niet van plan is om NEC te kopen en dat hij dat ook nooit heeft gewild. Voor de Coronacrisis ging het gerucht dat de investeerder van NEC bezig was met een overname, maar dat ontkent hij in gesprek met de Supportersvereniging.

"Hij heeft ons heel duidelijk laten weten de club niet te willen kopen en dat ook nooit heeft willen doen", schrijft de SV op haar website. "De club moet, zoals hij dat zelf omschrijft, van de gemeenschap zijn. Hij steunt NEC financieel op zijn manier en bovendien heeft hij het met zijn bedrijven ook erg druk op dit moment."

Wel is het zo dat Futuralis, het bureau waar NEC eerder mee samenwerkte op het gebied van technisch beleid, een plan had gemaakt om de Nijmeegse club over te nemen en anders in te richten, met behulp van Boekhoorn. "Boekhoorn geeft aan dat hij hier een prima gesprek over heeft gehad, maar dat hij bij zijn standpunt blijft om de club niet te willen kopen. Hij spreekt het vertrouwen uit in de huidige RvC en directie van NEC."

Boekhoorn heeft al vaker aangegeven dat hij NEC niet wil overnemen. Bijvoorbeeld in 2017, vlak voor de degradatie naar de Eerste Divisie. "Ik had het kunnen doen", zei hij toen tegen De Gelderlander. "Het was één minuut werk geweest. Maar ik zal het nooit doen. Ik vind: een voetbalclub is van de gemeenschap. Daar moet je met je poten vanaf blijven."

In februari van dit jaar ging opnieuw het gerucht dat Boekhoorn de club wilde overnemen, met behulp van Futuralis. Ook toen sprak de investeerder dat, via een woordvoerder, tegen. "Er klopt niets van die verhalen. Ik weet niet waar het allemaal vandaan komt, maar het is niet aan de orde."

Algemeen directeur Wilco van Schaik ziet er ondertussen wel iets in dat NEC in de toekomst door een partij wordt overgenomen. Boekhoorn zal dat dus niet doen, maar er zijn andere opties. "Ik heb het eens eerder gezegd dat we altijd open staan voor mensen met een goed plan", zei Van Schaik eind 2019 in de Jarda Podcast. "Laten we eerlijk zijn, als er morgen iemand komt, een buitenlander, met een goed plan. Wij als directie, rvc en Stak zeggen: ‘Dat is een goed plan, er is dekking voor vijf jaar.’ Waarom zouden we dat niet doen?"

Foto: Rob Koppers