Vaak als het over de financiële zorgen van NEC gaat, komen veel fans met een oplossing: Marcel Boekhoorn. De vermogende supporter van de club zou voor altijd een einde kunnen maken aan die zorgen door de club te kopen, maar dat is hij niet van plan, zegt hij tegen De Gelderlander.

"Ik had het kunnen doen. Het was één minuut werk geweest. Maar ik zal het nooit doen. Ik vind: een voetbalclub is van de gemeenschap. Daar moet je met je poten vanaf blijven." Boekhoorn blijft op de achtergrond, maar investeerde wel vaak in aankopen van de club.

"Dat staat allemaal volledig los van mijn bedrijf Ramphastos. Daar bekijk ik elke investering met een zakelijke bril, maar voetbal is emotie. Als je in NEC geld stopt, moet je dat niet als investering doen, dat moet je doen omdat je van die club houdt. Anders zit je op de tribune, krijgt een van jouw spelers een tik tegen zijn knie en krijg jij een hartverzakking. Daar heb ik geen zin in."

Volgens De Gelderlander stopte Boekhoorn in de afgelopen tien jaar zo’n 15 miljoen euro uit eigen zak in spelers. "Ik houd het niet bij. Ik boek het altijd meteen af, dan heb ik er ook geen buikpijn van."

Boekhoorn gaat mogelijk ook een rol spelen in het moderniseren van het Goffertstadion. "Ik denk dat het belangrijk is dat we met NEC die stap gaan zetten. Het ligt aan de situatie. Meer zeg ik er niet over."

Foto: Rob Koppers