NEC heeft zaterdagavond onnodig verloren tegen NAC. De ploeg was beter in de eerste helft, maar verzuimde het om te scoren. Na rust werd NAC wat beter. Profiteren deed de ploeg er niet van, waardoor NEC het spel weer op kon pakken. De wedstrijd leek op een doelpuntloos gelijkspel uit te lopen. In de slotfase ging Gabor Babos echter twee maal grandioos in de fout op schoten van respectievelijk Lurling en Hooi, waardoor NAC de drie punten veilig stelde.
Een week eerder behaalde NEC voor het eerst in vier duels een punt. In eigen huis werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen AZ. Na ruim een kwartier spelen opende Adam Maher de score namens de Alkmaarders. Met een goede individuele actie was hij Breuer de baas en schoot hij de bal in de linkerhoek. Twee minuten later maakte Kevin Conboy er al 1-1 van via een prachtige vrije trap, die de Deen in de rechterhoek krulde. NAC werd een week geleden afgedroogd door Vitesse. In de Gelredome werd het een simpele 3-0 voor de thuisploeg. Wilfried Bony was met twee treffers opnieuw belangrijk voor de ploeg van Fred Rutten.
De wedstrijd kende een moeizaam begin. Beide ploegen wachtten een beetje af en zochten niet direct de aanval. De eerste echte kans was er na ruim een kwartier spelen voor NEC. Een voorzet vanaf de rechterflank kwam op het hoofd van Falkenburg die leek te scoren, maar door een goede reflex van Ten Rouwelaar bleef de stand gelijk. Enkele minuten later kon Foor alleen op de NAC-goalie af na een goede steekpass van Rieks. De NEC-middenvelder speelde de bal echter tever voor zich uit, waardoor Ten Rouwelaar de bal kon grijpen. Zo bleven de kansen in de beginfase vooral voor de Nijmegenaren.
Even later verloor Van Eijden de bal, waardoor Seuntjes alleen op de goal af kon. Hij verspeelde deze grote kans echter door de bal naast te schieten. Een uitgelezen kans voor de thuisploeg om op voorsprong te komen. NAC begon iets meer naar voren te voetballen, dit leidde tot enthousiasme bij het Bredase publiek. Tot scoren kwamen beide ploegen echter niet in de eerste helft, waardoor er een stand van 0-0 op het scorebord stond. Van hoog niveau was het eerste bedrijf absoluut niet.
Vijf minuten na de thee kwam Hooi opstomen vanaf de rechterflank. De vleugelspeler trok naar binnen en schoot tegen Babos op, terwijl Gudelj de bal over wist te krijgen in de rebound. Het publiek in Breda had er in ieder geval weer zin in en dat lieten ze duidelijk horen. Even later was het aan de andere kant bijna een doelpunt. Na een goede actie van Will kwam de bal terecht bij Platje, die de bal voorgaf op Rieks. De Deen kopte de bal echter tegen de paal en in tweede instantie kon de NAC-defensie ingrijpen. Mede dankzij de steun van het eigen publiek werd NAC beter. Dit resulteerde in enkele mogelijkheden, maar echt dreigend werd de ploeg niet. Hierdoor kon NEC het spel van voor de rust weer een beetje oppakken. 
Toch kreeg NAC in de 70e minuut nog een goede kans via Buijs, die zijn schot gekeerd zag worden door Babos. Uit enkele corners werd de ploeg van Gudelj niet gevaarlijk. In de slotfase probeerden beide ploegen voor de openingstreffer te gaan en namen daardoor iets meer risico. Anthony Lurling was de man die het deed voor NAC. Met een goede solo kwam hij net voor de zestien meter tot schieten. Het schot was niet hoogstaand, maar dankzij een enorme blunder van Babos belandde de bal in het doel: 1-0. Even later ging de Hongaar opnieuw in de fout. Een schot van Hooi vanaf de rechterflank leek toch meer dan houdbaar, maar Babos pakte de bal niet, waardoor Hooi de marge verdubbelde: 2-0. Babos leek met zijn hoofd al bij het volgend seizoen te zijn, waarin hij het shirt van NAC zal dragen. Hierdoor hield NAC de drie punten in Breda en eindigde de wedstrijd in 2-0.
Volgende week zondag komt PEC Zwolle op bezoek in de Goffert. De wedstrijd begint om 14:30 uur.
Wedstrijdverloop
82’ 1-0: Lurling.
86’ 2-0: Hooi.
Opstellingen
NAC Breda: Ten Rouwelaar; De Roover, Luijckx, Buijs, Janse; Gilissen, Gudelj, Seuntjens; Hooi, Lurling (88’ Edwards), Verbeek (75’ Ten Voorde).
NEC: Babos; Will (84’ Van den Meiracker), Van Eijden, Breuer, Conboy; Pálsson, Falkenburg (79’ George), Koolwijk; Rieks, Platje, Foor.