Elayis Tavsan voelt zich weer fit na twee wedstrijden zonder minuten door ziekte. De jonge aanvaller kreeg een dag voor de wedstrijd tegen zijn oude ploeg Sparta een opsteker: Hij is opgeroepen voor Jong Oranje.

“Het is heel mooi voor mij dat ik bij de selectie zit. Dat was echt wel een doel van mij. Het Wilhelmus ken ik inmiddels wel van de onder 17 dus die kan ik meezingen”, lacht de 20-jarige aanvaller. “Op de laatste twee wedstrijden na, toen was ik ziek, was het een periode die lekker ging. Tegen Groningen baalde ik wel want ik had kunnen spelen. Ik had weinig getraind en de trainer wilde rustig aan doen met mij dus ik snap het wel. ” Inmiddels voelt hij zich weer kiplekker en staat hij klaar voor de wedstrijd tegen Sparta. “Ik voel me nu goed en ben helemaal fit. 90 minuten spelen zit er zeker in.”

Ook Rogier Meijer was blij voor de Rotterdamse aanvaller. “Ik vind dat hij stapjes maakt en goed bezig is met zijn ontwikkeling. Hij was boos dat hij ziek was en wedstrijden moest missen, dus dit is zeker een opsteker voor hem. Een mooie beloning.” Na deze periode van ziekte is Tavsan weer beschikbaar zaterdag tegen Sparta.

Sparta is tevens de oude club van Tavsan, maar echt contact met de mensen daar heeft hij eigenlijk niet meer. “Ik spreek af en toe nog wel wat jongens met wie ik bij Jong Sparta heb gespeeld maar verder niet echt. Het is leuk om die jongens weer te zien. Ik denk dat zij veel zullen inzakken en dat wij de bal hebben. Daar moeten wij goed mee omgaan en de ruimtes proberen te vinden. We hebben de punten weer nodig dus we moeten winnen zaterdag”, sluit Tavsan af.

Foto: Orange Pictures