NEC won zondagavond in Rotterdam met 0-3. El Karouani scoorde de 0-2, maar is wel zelfkritisch. De linksback baalt dat hij er geen twee wist te maken. Ook liet hij zich kort uit over zijn contractsituatie en de uitspraken van technisch directeur Carlos Aalbers eerder deze week.

Na een paar vervelende nederlagen en gelijkspellen is het fijn om weer eens te winnen. ”Natuurlijk is het lekker, een belangrijke drie punten. We kunnen weer aansluiten en naar boven kijken. Het is een lekker gevoel”, begint de linksback tegenover ForzaNEC.

Het lijkt alsof El Karouani alleen maar mooie doelpunten kan maken. ”Ik moest er twee scoren eerlijk gezegd, daar baal ik wel van. Ik mis hem, hij had wel moeten hangen.” Na het doelpunt maakte Souf een gebaartje. ”Dat was iets onderlings met een paar jongens. Dat was wel leuk om te doen, eerst dacht ik er niet aan. Maar daarna liep ik nog even naar de camera en ging ik daar even heen.”

Het uitvak was weer goed gevuld. De sfeer is nu top, maar de afgelopen weken was er weinig te vieren. ”Wij zijn gewoon gefocust. Kijk, we spelen dan gelijk vorige week. Maar wij zijn gewoon gefocust, wij zijn professionals en wij moeten er gewoon weer staan en ons ding doen. Ik denk dat we dat vandaag hebben laten zien, gewoon rustig ons spel te spelen. De trainer is daarin duidelijk geweest, hij heeft daar de hele week op gehamerd. Resultaat is altijd fijn.”

0-3 is het perfecte resultaat in deze fase. ”Het gaat om aansluiting. Wij willen graag play-offs spelen, dus dan moet je wel kijken wat realistisch is anders ga je naar andere dingen kijken. Nu was het gewoon: we moeten winnen om aan te sluiten.”

Contractsituatie

Carlos Aalbers heeft zich afgelopen week uitgesproken over de contractverlenging van onder andere El Karouani. Het is de eerste keer dat NEC zich hier duidelijk over uit spreekt, ook naar de media toe. ”We hebben goed contact en we zijn gewoon professioneel naar elkaar toe. Ik heb het er over met mijn zaakwaarnemer. Ik heb me er al over uitgelaten in een interview met RN7, dus daar blijf ik gewoon bij”, sluit de Bosschenaar af.

Foto: Orange Pictures