Na 84 minuten lag hij plotseling op de grond. Rens van Eijden kon niet meer verder en werd vervangen door Patrick Pothuizen. Zijn inzet bij Jong Oranje komt volgens de centrale verdediger van NEC echter niet in gevaar.
”Na een duel wilde ik doorlopen, maar schoot plotseling mijn hele rechterbeen vol en kon ik echt niet meer verder. De pijn trok door mijn hele been. In de tweede helft heb je normaal al last van wat vermoeide benen, maar dit had ik nog niet eerder meegemaakt. De warmte zal ook mee hebben gespeeld en het was natuurlijk een pittige wedstrijd. Maar nu gaat het gelukkig weer”, vertelde de Brabander na afloop van het duel. ”Morgen voel ik niets meer. Nee, Jong Oranje tegen Engeland komt niet in gevaar hoor. Zondag meld ik me gewoon in Groningen,” vertelde hij tegenover ELF Voetbal.
Over de wedstrijd tegen sc Heerenveen was Van Eijden uiteraard tevreden. ”Het was eigenlijk eenzelfde wedstrijd als vorige week tegen Feyenoord. We hebben goed gespeeld en veel kansen gecreëerd. Alleen maken we de doelpunten nu wel. Dit resultaat biedt veel vertrouwen. Het veldspel ziet er goed uit en vier doelpunten scoren is dan mooi meegenomen. Het hadden er zelfs meer moeten zijn.”

Bron: Elf Voetbal