Dat de Jupiler League vaak ook het decor is van verrassende uitslagen, werd dinsdag weer bewezen. Jong PSV won in blessuretijd van NEC. De Nijmegenaren haalden bij lange na hun niveau niet. Dat die wedstrijden tegen de beloftenteams ‘wel even worden gewonnen’, is dus een verkeerde gedachte gebleken. NEC had nu al afstand kunnen nemen, maar ziet Sparta nu bovenaan staan in de Jupiler League.
Trainer Ruud Brood had zijn donderspeech voor de rust waarschijnlijk al na een half uurtje klaar liggen. Zijn ploeg was in de eerste helft kampioen van de slechte passes en misverstanden. Jong PSV maakte daar echter geen gebruik van en dus was er eigenlijk nog weinig aan de hand.
Maar in de tweede helft veranderde er weinig aan de wedstrijd. De supporters die er zaten – zo’n 500 mensen – werden bepaald niet vermaakt. NEC kreeg erg weinig kansen en Jong PSV deed er juist zo veel mogelijk aan om geen doelpunt tegen te krijgen. Tot in de blessuretijd. Invaller Aleksandar Boljevic schoot de bal richting het doel van NEC en zag dat zowel Rens van Eijden als Joshua Smits niet voldoende ingrijpen: 1-0. Zo verloor NEC een wedstrijd die het het liefst zo snel mogelijk wil vergeten.
Aankomende vrijdag is er een kans op revanche. Dan gaan NEC om 20:00 uur op bezoek bij Helmond Sport.
Wedstrijdverloop
90+1′ 1-0: Boljevic.
Opstelling NEC: Smits; Appiah, Van Eijden, Haitz, Conboy; Daemen, Van Moorsel, Mert (60′ Foor); Jahanbakhsh, Ars, Santos (60′ Celik).