Janio Bikel, in het geslaagde Eredivisie seizoen 2015/2016 van grote waarde, twee jaar later in de Jupiler League volledig uit beeld. ForzaNEC besteedde eerder dit seizoen al aandacht aan de uitzichtloze positie van de middenvelder en ging vrijdagavond in gesprek met hem.

Bikel is, zoals we allemaal van hem gewend zijn, bijzonder relaxed en vriendelijk als we het over een niet al te kleurrijke situatie hebben. "De trainer beslist", zegt Bikel enigszins teleurgesteld, maar strijdvaardig is hij zeker. "Er is gewoon heel veel concurrentie. Greg (Breinburg, red) is eigenlijk precies hetzelfde type speler als ik, een echte nummer zes. En dat geldt ook voor Mart Dijkstra. Ik werk gewoon heel hard, maar we hebben ook heel erg veel kwaliteit in het team."

In het gewonnen oefenduel met Quick Boys leek Pepijn Lijnders de sterkste basiself ook te laten beginnen. Bikel stond niet op het lijstje, maar heeft nog hoop. "Vandaag heeft de trainer de elf die tegen Jong AZ speelden opgesteld, met Schuurman op de plek van Larsson, dus er is nog niets beslist. De trainer heeft sowieso nog niets met ons gecommuniceerd over eventuele wijzigingen." Bikel speelde een goede wedstrijd en was aan de bal ijzersterk, maar zoals eerder gezegd: "Greg en Mart speelden ook heel goed, en Kevin ook, dus het is gewoon heel lastig voor de trainer, maar de keuze die hij maakt, dat is de juiste."

Bikel is 22 jaar en moet eigenlijk minuten maken om zich te ontwikkelen, maar hij blijft er koel onder. "Ik wil het seizoen hier afmaken. Mijn contract loopt af en de club heeft nog niets van zich laten horen, maar als ze met een goede aanbieding komen wil ik graag blijven, want ik heb het hier naar mijn zin. Er is verder ook geen club die zich heeft gemeld voor mij, dus ik werk zo hard als ik kan."

Ook voor Bikel was de aanstelling van Lijnders een grote verrassing. "Ik kwam terug van vakantie en ik was compleet verbaasd. Het maakt me eigenlijk niet zoveel uit, het is gewoon een extra trainer waarvan de club denkt dat dat het extra zetje gaat geven richting het kampioenschap. Ik ben blij dat Bogers er nog bij is, want de selectie had met hem gewoon een hele prettige samenwerking. Nu met Pepijn erbij trainen we wat korter, maar wel intensiever. Ze vullen elkaar gewoon heel goed aan. Maar ook dat maakt me allemaal niets uit. We moeten gewoon zorgen dat we vanaf nu alles winnen en weer terug naar de Eredivisie kunnen, en ik om dat doel te realiseren doe ik wat ik kan", besluit Bikel, die met elke situatie zeer goed omgaat. En dat is knap, heel knap.

Lees ook: NEC rekent eenvoudig af met Quick Boys