Janio Bikel was zaterdag een van de uitblinkers bij NEC in de oefenwedstrijd tegen SC Heerenveen (2-2). De 22-jarige middenvelder is blij met het resultaat, zei hij na afloop tegen ForzaNEC.nl.

"Het ging goed. Met name in de tweede helft, met tien man hielden we vol. Ik ben tevreden met het resultaat. Het was een oefenwedstrijd, maar dit was wel een belangrijke voor ons. Ik hoop dat we tegen andere ploegen net zo spelen als vandaag."

In de voorbereiding ontpopt Bikel zich vaak als leider op het middenveld nu Gregor Breinburg tijdelijk afwezig is. "Ik leid soms, soms wordt er gecoacht van achteruit. Tot nu toe gaat het goed. Jammer van die eerste wedstrijd tegen de amateurs. Die zijn we snel vergeten. In de laatste drie duels hebben we wel een goed resultaat neergezet."

Terwijl de transfermarkt vol in gang is, denkt Bikel niet aan een vertrek bij NEC. "Ik sta hier gewoon onder contract, dus ik blijf hier. Er speelt niks. Als een club zich meldt, zal ik erover nadenken, maar zolang dat niet gebeurt, doe ik mijn best voor NEC."

Foto: David van Haren