Tjaronn Chery was zondagmiddag hoofdrolspeler tijdens de laatste Eredivisiewedstrijd van NEC dit seizoen. Met één goal en twee assists was de aanvallende middenvelder de grote man. Dat levert hem een mooie uitverkiezing op.

Door Voetbal International is Chery uitgeroepen tot Speler van de Week tijdens de laatste speelronde van dit Eredivisieseizoen. Het voetbalmedium gaf de NEC’er met een 8 het hoogste cijfer van alle spelers van speelronde 34. Daarmee werd hij de Speler van de Week. Hij is niet de enige NEC’er die dat dit seizoen bewerkstelligde: zijn voorganger Magnus Mattsson won deze uitverkiezing na de 3-0 zege op RKC.

Ook bij de cijfers van ForzaNEC was Chery de best beoordeelde speler. Met een 8 hield hij andere uitblinkers Kodai Sano en Dirk Proper, met beide een 7,5, achter zich.

Toekomst

Het lijkt erop dat Chery bezig is aan zijn laatste weken bij NEC. De linkspoot staat voor een keuze tussen de Nijmegenaren en Royal Antwerp. Bij de Belgen zou hij al een medische keuring hebben doorstaan.

In de winter kwam Chery over van het Israëlische Maccabi Haifa. Zijn zoontje is ziek en hij wilde dicht bij zijn familie zijn in Nederland. Ook voor volgend seizoen is dat het geval. Daarom is zijn contract in Israel ontbonden.

Foto: Orange Pictures