Een bijzondere constructie lijkt ervoor te zorgen dat NEC de komende jaren wat meer lucht krijgt op de financiële huishouding. Dat meldt De Gelderlander vandaag in een uitgebreid artikel. NEC mag volgens afspraken het Multifunctioneel Sportcomplex De Eendracht terugkopen van de gemeente voor een bedrag van 300.000 euro. Omdat de waarde van De Eendracht volgens deskundigen op 2,5 miljoen euro ligt en NEC dan afziet van de koop ontvangt de club het verschil à 2,2 miljoen euro.
Dat is althans het voorstel waar het college van burgemeester en wethouders zich komende week over gaat beraden. NEC zal het geld niet zelf in handen krijgen. Van dit bedrag zal de huur van het stadion worden betaald. NEC zal daarentegen een hogere huur betalen voor De Eendracht, 150.000 euro in plaats van 50.000 euro.
Het is geen geheim dat NEC met financiële zorgen kampt, Algemeen directeur Jacco Swart heeft al eerder gezegd dat met het huidige stadion NEC jaarlijks zo’n 2 miljoen euro tekort komt. Vorig jaar werd dit nog gecompenseerd door de goede prestaties in de UEFA Cup, dit jaar zal dat tekort echt voor bezuinigingen moeten gaan zorgen. Met deze constructie kunnen de komende drie jaren, tot het nieuwe stadion klaar is, beter overbrugd worden.