NEC heeft zich vrijdag herpakt van het gelijkspel tegen Jong PSV. De ploeg van trainer Rogier Meijer was in eigen huis met 2-1 te sterk voor Go Ahead Eagles door goals van Javier Vet en Rangelo Janga.

De Nijmegenaren begonnen goed aan de wedstrijd met aanvallend spel. Na een gelijkspel in Eindhoven tegen Jong PSV wilde de formatie van Rogier Meijer niets liever dan winnen van Go Ahead Eagles. Na twee minuten kreeg Janga de bal met een gelukje mee maar zijn schot werd geblokt, in de rebound kwam Terell Ondaan niet tot een schot. Niet veel later kreeg Janga weer een grote kans. Op aangeven van Souffian El Karouani kopte de spits net voorlangs het doel van keeper Jay Gorter. De Nijmegenaren domineerden in de eerste helft en maakten na 22 minuten ook de verdiende 1-0.  Uit een corner lukte het Vet in de drukte de bal binnen te schieten. Hij maakte daarmee zijn eerste NEC-goal.

De ‘Eagles’ kregen hun eerste kans kort na de 1-0. Vanuit een vrije trap zorgden ze voor verwarring in de Nijmeegse defensie, maar de gasten uit Deventer konden de bal niet achter Norbert Alblas krijgen. Go Ahead Eagles werd wel beter na de goal van NEC. De ploeg had veel balbezit, maar deed daar erg weinig mee. Beide teams gingen rusten met een 1-0 stand.
 
Tweede helft
Net als in de eerste helft begon NEC goed. Na een goeie solo van Jonathan Okita kreeg NEC een vrije trap. Bruijn schoot richting de kruising, maar keeper Jay Gorter tikte de bal over. Uit de corner die daaruit leidde scoorde NEC. Clubtopscorer Janga verlengde de bal het goal in en zo scoorde NEC weer uit een corner. De wedstrijd leek daarbij beslist, maar de gasten gaven nog even gas. De Eagles werden gevaarlijker en NEC slordiger en dat leidde tot de 2-1. Brouwer kopte de bal met een boogje over Alblas heen.

Na de goal wisselde Meijer twee spelers, maar dat zorgde niet voor beter spel. Go Ahead Eagles werd heel gevaarlijk via Sam Hendriks die 1 op 1 liep met Alblas maar miste, de keeper tikte de bal uit het doel. NEC werd wakker geschud en met name Okita. De vleugelaanvaller kreeg twee grote kansen maar schoot twee keer langs het doel. Heel lang duurde het niet voor de Eagles weer gevaarlijk werden en dat deed trainer Rogier Meijer besluiten verdedigend te wisselen. Okita werd er uitgehaald voor Cas Odenthal en zo hoopte Rogier Meijer meer controle te krijgen in de slotfase van de wedstrijd.
 
De ingebrachte Jacob Mulenga was een gevaarlijke man namens Go Ahead Eagles. Hij zorgde er vaak voor dat Sam Hendriks voor het goal kan verschijnen. Mulenga gleed 5 minuten voor het einde bijna de gelijkmaker binnen maar Alblas die bleef staan hield de bal nét voor de lijn tegen. Het bleef bij 2-1 voor NEC.
 
Scoreverloop: 22’ Javier Vet
                          48’ Rangelo Janga
                          66’ Luuk Brouwers
 
Gele kaarten:  19’ Sam Beukema
 
Opstelling NEC: Alblas; Van Rooij, van Eijden, Bukusu, El Karouani; Tavsan (68’ Fase), Bruijn (68’ van der Sluijs), Vet, Okita (80’ Odenthal); Ondaan (61’ Barreto), Janga.
 
Opstelling Go Ahead Eagles: Gorter; Eersteling, Veldmate, Beukema, Kuipers; Idzes, Corboz, Brouwers (78’ Lucassen); Eyibil (58’ Mulenga), Hendriks, van Hoeven (58’ Ross).

Foto: Rob Koppers