Remko Bicentini zal volgend jaar stage gaan lopen bij de technische staf van NEC. De oud-NEC’er is tegenwoordig actief als assistent-coach van Canada. Hiervoor was hij bondscoach van Curaçao, maar dit eindigde met de komst van Guus Hiddink niet op een goede manier.

Bicentini zal stage gaan lopen als deel van de trainerscursus UEFA Pro. “Ik ben er echt blij mee. NEC is echt mijn club”, zegt Bicentini tegen De Gelderlander. Naast zijn rol als assistent-coach van Canada is Bicentini sinds 2017 hoofdtrainer van Juliana’31 in Malden. Deze functie zal hij naast zich neer moeten leggen wanneer hij volgend jaar bij de Nijmeegse technische staf stageloopt. Hij polste trainer Rogier Meijer zelf en heeft ook al gesproken met algemeen directeur Wilco van Schaik.

De Nijmeegse verdediger speelde tussen 1986 en 1988 vierentwintig wedstrijden voor NEC waarin hij twee keer wist te scoren. Bicentini was tussen 2016 en 2020 bondscoach van Curaçao. In 2017 wist hij met zijn ploeg de Carribean Cup te winnen door in de finale Jamaica te verslaan. Ondanks dat sprak de bond van Curaçao in januari van vorig jaar met Guus Hiddink voor de functie van bondscoach, dit deden ze achter de rug van Bicentini om. De Nijmegenaar weigerde vervolgens voor functie als assistent van Hiddink waarna hij vertrok bij het land in de Caraïbische zee.

Foto: Rob Koppers