We vroegen onze bezoekers onlangs om aan te geven wie zij graag zien als nieuwe trainer van NEC. Op onze poll werd meer dan 1800 keer gestemd en met 22 procent van de stemmen is Ruud Brood tot nu toe de favoriet.

Brood is natuurlijk geen onbekende in Nijmegen. De 56-jarige trainer stond in het seizoen 2014/15 aan het roer bij NEC en leidde de ploeg naar een glansrijk kampioenschap met een punten- en doelpuntenrecord. Na een seizoen vertrok Brood naar PSV om daar assistent-trainer te worden. De afgelopen maanden was hij als interim-coach actief bij NAC Breda. Daarmee kon hij degradatie niet voorkomen. Brood is nog met NAC in gesprek over een verlenging van de samenwerking, maar hij wordt in de wandelgangen ook bij NEC genoemd.

De nummer twee in de poll is Jurgen Streppel met 17 procent van de stemmen. De voormalig trainer van onder andere Willem II en SC Heerenveen werkte afgelopen seizoen op Cyprus en is nu gewild in Nederland. De Graafschap is al met Streppel in gesprek en naast NEC had in een eerder stadium VVV-Venlo al interesse. Een jaar geleden kwam de oefenmeester niet uit met Almere City FC, terwijl hij NEC een interessante club noemde. “Ik heb al eens gezegd dat ik naar een club wil met ambitie en waar een duidelijke structuur en lijn te zien is”, zei Streppel onlangs tegen Omroep Gelderland.

De verrassing in de top drie van de poll is Klaas Wels, die 13 procent van de stemmen kreeg. Dat is net iets meer dan de optie Adrie Bogers/Rogier Meijer. De naam van Wels is eigenlijk nog niet gevallen in Nijmegen, behalve dan via Wels zelf. De trainer van TOP Oss gaf eerder tegen Voetbal International aan ambitieus te zijn en: “Als NEC komt, dan ga ik praten. Om maar een voorbeeld te noemen.” Wels eindigde dit seizoen op een knappe zesde plek met TOP en werd in de play-offs uitgeschakeld door Sparta.

Een aanzienlijk deel van onze bezoekers kiest toch voor de optie om Bogers zijn oude job van hoofdtrainer weer te laten oppakken met Meijer als assistent. Bogers werkte de afgelopen twee seizoenen als assistent, hoofdtrainer, assistent en vervolgens weer als hoofdtrainer in een driemanschap met Meijer en Ron de Groot. Andere kanshebbers zijn John van ’t Schip (9 procent), Jean-Paul de Jong (6 procent) en ‘iemand anders’ (6 procent).

Trainers die totaal niet populair zijn, zijn Albert Stuivenberg, Jerrel Hasselbaink en Ricardo Moniz met allen 1 procent en Robin Pronk en Wil Boessen met 0 procent van de stemmen.

Foto: Rob Koppers

In de Jarda Podcast bespraken we eerder al de vele opties voor de trainerspost bij NEC. Beluister de podcast hieronder. Voor de poll, klik hier.