NEC ging woensdagmiddag weer op bezoek bij de kinderen in het Amalia Kinderziekenhuis van het RadboudUMC. Onder andere Jasper Cillessen en Lasse Schöne bezorgden de kinderen een fijne middag, waardoor ze even niet aan hun ziekte dachten.

De selectie kwam begin woensdagmiddag binnen in het Kinderziekenhuis. Het was voor de aanwezige kinderen hét moment om een foto te scoren met de spelers als Bart van Rooij en Magnus Mattsson. Zoals altijd was er ook weer een kinderpersconferentie, met vragen waar een voetballer niet helemaal op rekent.

Souffian El Karouani en trainer Rogier Meijer schoven aan en kregen een flink aantal vragen op zich afgevuurd. Nee, het ging dit keer niet over scorend vermogen of over opkomende backs. De kinderen wilden vooral weten wat nou eigenlijk het lievelingseten is van de heren of vroegen bijvoorbeeld naar hun favoriete kleur. Wat bleek? De backs van NEC zijn dol op sushi en trainer Rogier Meijer lust graag een bord Nasi met satésaus en augurken. De populairste kleur van de zes heren bleek blauw.

Lol met de kinderen

Na de persconferentie was er opnieuw wat tijd om een foto of handtekening te scoren. Pedro Marques wurmde zich in een kleine speelgoedauto en probeerde wat stunts uit te halen, terwijl Dirk Proper zijn handen vol had aan een potje tafelvoetbal.

Voor de kinderen die te ziek waren om bij de persconferentie aanwezig te zijn werd ook tijd vrij gemaakt. De selectie splitste zich op om de kinderen op hun kamer te bezoeken en ging persoonlijk in gesprek.

Foto: Twitter Luc te Riele