Nick van der Velden verruilde AZ afgelopen zomer voor NEC en is onder trainer Alex Pastoor verzekerd van een basisplaats. Donderdagavond viel de middenvelder al vroeg geblesseerd uit in het oefenduel met FC Basel (0-0), maar volgens Van der Velden valt de schade mee.

"Het was vooral dat ik uit voorzorg naar de kant ging”, zo verklaart de dertigjarige Amsterdammer op de officiële website van de Nijmeegse club. ”Ik kreeg wat last van mijn hamstring, maar dat was waarschijnlijk niet meer dan een verkramping. Ik wilde vooral geen risico nemen en heb me daarom laten wisselen."

NEC bereidt zich momenteel in Spanje voor op het vervolg van de competitie. "In de eerste seizoenshelft hebben we een aantal wedstrijden minder gespeeld en verloren, maar we stonden soms ook met lege handen terwijl we juist goed voor de dag kwamen”, blikt Van der Velden terug op het eerste deel van dit voetbaljaar. ”Dat zijn een paar onterechte nederlagen geweest waardoor we nu lager staan dan we eigenlijk horen. Ik denk dat we vier, vijf keer vaker hadden kunnen en misschien wel moeten winnen. Dan sta je gewoon dik in het linkerrijtje."

"De doelstelling blijft om aan het einde van het seizoen de play-offs te halen", vervolgt de ervaren voetballer. "Alles is haalbaar zolang de competitie nog niet is afgelopen. We hebben tot nu toe onder ons doen gepresteerd en ik zie geen reden waarom we niet alsnog meerdere plekken kunnen stijgen. Het leeft ook enorm binnen de spelersgroep. Iedereen voelt die drang om beter te gaan presteren. Wat dat betreft is dit ook een goede week geweest.”

”Ik krijg het gevoel dat iedereen nog scherper is, nog professioneler, dat er meer discipline is, meer acceptatie, iedereen kent nog beter zijn rol. We willen nu ook aan de supporters en de buitenwereld laten zien dat we het kunnen halen. Bewijzen dat we echt wel goed kunnen voetballen”, besluit Van der Velden.