NEC staat op het punt om Kodai Sano naar Nederland te halen. De 19-jarige middenvelder komt over van Fagiano Okayama, een club uitkomend op het tweede niveau in Japan. Zij hebben de transfer van Sano al bevestigd.

Sano is een middenvelder die in Nijmegen de concurrentie zal moeten aangaan met Dirk Proper, Lasse Schöne en Mees Hoedemakers. Zowel Voetbal International als De Gelderlander melden dat NEC de Japanner definitief over wil nemen. Daarmee zou hij de tweede speler bij NEC worden uit het ‘land van de rijzende zon’. Koki Ogawa sloot eerder deze zomer aan bij de selectie van Rogier Meijer. Hij wordt gehuurd van Yokahoma FC met een optie tot koop en was bij zijn officiële debuut gelijk trefzeker.

Fagiono Okayama heeft de transfer van Sano naar NEC al bevestigd. Zij melden dat de jonge middenvelder dinsdag om afscheid zal nemen van de fans en daarna weg zal gaan bij de club. In Nijmegen moet Sano nog wel een medische keuring ondergaan. Sano speelde tot nu toe 50 officiële duels voor de Japanse tweededivisionist. Daarin scoorde hij vijf keer en gaf hij zes assists.

De aankondiging van Fagiano Okayama over de transfer van Sano naar NEC. Tekst gaat verder onder de Tweet.

NEC hoopt zich naast het middenveld ook nog voorin te versterken, daar zijn nog niet alle posities dubbel bezet. Dat bleek ook in de seizoensopener tegen Excelsior (3-4). De Nijmegenaren bleken minder fit dan de Kralingers en door een blessure bij Elayis Tavsan moest rechtsback Brayann Pereira invallen om als rechtsbuiten te fungeren.

Foto: Rob Koppers