De afgelopen weken zag hij het even niet meer zitten, maar heel langzaam kruipt Jhon van Beukering weer uit het dal. ”NEC wil graag van mij af. Ik wil daaraan best meewerken. En als er geen club voor mij komt, ga ik gewoon nog een jaar mijn uiterste best doen voor NEC. En daarna loop ik transfervrij de deur uit.”
De onvrede bij de 25-jarige Velpenaar kwam vorige week tot een hoogtepunt toen hij met Jong NEC tegen De Graafschap voetbalde. ”Ik heb even een dipje gehad, maar nu wil ik laten zien dat ik er weer tegenaan ga. Een dag na De Graafschap had ik een gesprek met technisch directeur Carlos Aalbers. Hij legde uit dat er bij NEC geen plek meer was voor mij. Ze hebben een nieuwe spits gekocht en die wordt hoe dan ook opgesteld. Aalbers vertelde ook dat hij voor het seizoen al dvd’s had rondgestuurd in de hoop dat er een club voor mij zou komen. Ik heb geantwoord dat ik, na het slechte vorige seizoen, begrip had voor zijn standpunt. ‘Laten we samen een oplossing zoeken’, stelde ik voor. Want ik ben natuurlijk geen speler voor de bank.”
Volgens Van Beukering is NEC bereid hem te laten gaan. Maar wel tegen een stevige afkoopsom, naar verluidt 4,5 ton. ”Ik vind het wel belachelijk veel geld voor een speler die nog maar een jaar contract heeft. Normaal gesproken vragen ze in een dergelijke situatie een jaarsalaris. Daar zit nog wel wat tussen.”
Van Beukering staat bij De Graafschap op het verlanglijstje, maar een afkoopsom van 450.000 euro is De Graafschap veel te gortig. Vorige week informeerde Swansea City bij NEC naar de vraagprijs voor Van Beukering. Maar de club uit Wales heeft sindsdien niets meer van zich laten horen.
‘Beukie’ speelde gisteren met Jong NEC een oefenduel tegen de beloften van Heracles. Hij had zijn middag flink kunnen opvrolijken als hij de strafschop, die hij na rust handig versierde, had benut. De spits knalde de bal echter recht door het midden op de voet van doelman Kampjes, waardoor het matige duel onbeslist bleef: 0-0.

Bron: De Gelderlander