NEC heeft in het eigen Goffertstadion met 2-2 gelijk gespeeld tegen FC Utrecht. NEC had het betere van het spel, maar kon dat veldvoordeel niet uitdrukken in meer doelpunten. Met een gelijkspel schiet NEC eigenlijk niet zo veel op.

NEC trad aan met een flink gewijzigd elftal. Dennis Gentenaar startte onder de lat, in plaats van Kalle Johnsson. Een andere NEC’er in hard en nieren, Jeffrey Leiwakabessy, begon als linksback, waardoor Kevin Conboy naar het middenveld verschoof en Samuel Stefanik op de bank zat. Verder was Rens van Eijden terug na een schorsing en nam Christoph Hemlein de plek in van de op de training geblesseerd geraakte Sören Rieks.
De aanpassingen leidden niet tot een goed begin van de wedstrijd. In de eerste twintig minuten was alleen Tommy Oar dicht bij een doelpunt, maar de middenvelder schoot de bal na een lange rush op het middenveld.
Het was dan ook Utrecht dat op een 0-1 voorsprong kwam. Uit een vrije trap van Jens Toornstra kopte Dave Bulthuis de bal achter Dennis Gentenaar. Op een soortgelijke manier scoorde NEC twee minuten later de gelijkmaker. Ditmaal was het Ryan Koolwijk die de vrije trap leverde en Michael Higdon die zijn twaalfde competitietreffer binnen kopte.

Vijf minuten voor rust had NEC de 2-1 móeten scoren. Christoph Hemlein ging alleen keeper Robbin Ruiter, maar met de tijd en de ruimte die hij kreeg, deed hij uiteindelijk veel te weinig, want zijn schot was te slap om Ruiter te passeren. Die kans kwam hem duur te staan, want vlak voor rust scoorde FC Utrecht de 1-2. Jens Toornstra probeerde met een voorzet Juan Agudelo te bereiken. De spits wist de bal echter niet te raken en dat verraste Gentenaar.
NEC begon aanvallend aan de tweede helft en dat bracht NEC via Jakob Jantscher bijna op gelijke hoogte. Uiteindelijk was het alsnog Jantscher die scoorde. De buitenspeler schoot een afvallende bal binnen.
Een kwartier voor het einde van de wedstrijd viel Jeffrey Leiwakabessy geblesseerd uit. Hij werd vervangen door Danzell Gravenberch. Vanaf dat moment ging het minder met NEC.
Steve de Ridder claimde tien minuten voor tijd twee keer een penalty, maar Eric Braamhaar zag er geen overtreding in en gaf de buitenspeler een gele kaart. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd gooide NEC er nog een slotoffensief uit, maar de kansen van Hemlein, invaller Alireza Jahanbakhsh en Gravenberch leverde geen doelpunt meer op.

Met het puntje extra geeft NEC de laatste plek weer over aan Roda JC. De Nijmegenaren staan nu zeventiende, maar zijn nog lang niet veilig.
Scoreverloop
22’ Dave Bulthuis 0-1
24’ Michael Higdon 1-1
45’ Jens Toornstra 1-2
60’ Jakob Jantscher 2-2
Gele kaarten: Stefanik (NEC), De Ridder, Agudelo, Van der Maarel (FC Utrecht)
Opstelling NEC: Dennis Gentenaar; Marnick Vermijl, Rens van Eijden, Lasse Nielsen, Jeffrey Leiwakabessy (74’ Danzell Gravenberch); Ryan Koolwijk, Navarone Foor (61’ Samuel Stefanik), Kevin Conboy; Christoph Hemlein, Michael Higdon, Jakob Jantscher (86’ Alireza Jahanbakhsh).