Een doelstelling durft hij nog niet te formuleren, maar één ding is duidelijk: "NEC moet het volgend seizoen beter doen dan in de afgelopen voetbaljaargang", aldus Wiljan Vloet bij de aftrap van de voorbereiding.
De hoofdtrainer vindt het moeilijk om een doelstelling te formuleren. "De doelstelling moet namelijk wel haalbaar en realistisch zijn. Hoe sterk is de concurrentie, want ook zij zijn nog niet klaar. En hoe ga je van start, hoe vinden spelers elkaar?" De prioriteit ligt nu in aanvallende versterkingen. "De selectie is nog niet compleet, dat weten we, maar op de markt zijn er nog veel bewegingen en het geld kunnen we maar één keer uitgeven."

NEC presenteerde naast de nieuwe aankopen Niki Zimling, Rémy Amieux en Nathaniel Will, ook het nieuwe uit-tenue en een nieuwe website. Het tricot is dit jaar zwart met een witte ronde kraag. De website is totaal vernieuwd.
Vloet is ambitieus en blij met de technische staf waarmee hij gaat werken. Jack de Gier zal als extra assistent aan de slag gaan en Anton Janssen loopt volgend jaar stage bij NEC. "Na afloop van het nieuwe seizoen moeten we trots kunnen terugkijken. We willen thuis meer spektakel, meer doelpunten.