Beste Carlos,
Een ingezonden column van Ton Bennink gisteren in de De Gelderlander zal velen aan het denken hebben gezet. Los van de omschreven verloedering van de identiteit van onze club, is het "weer trekken wij ten strijde gevoel" ver te zoeken in onze Goffert.
Ik ben van mening dat daar diverse redenen aan ten grondslag liggen. Een daarvan is het failliet van onze eindverantwoordelijke op het veld, en daar wil ik mijn ongenoegen over uitspreken.
Vele supporters die ik de afgelopen tijd heb gesproken, kunnen zich niet identificeren met de leerling van Van Gaal. De ‘Maaskant look-a-like’ komt over als een aimabele kerel, maar zijn wedstrijdanalyses en zijn net iets te late wissels lopen niet synchroon met wat de NEC supporters graag willen zien: bloed, zweet en tranen! Passie en strijd, desnoods passie en strijdend ten onder gaan: daarvoor komen we naar de Goffert, Carlos, en niet voor het net iets te technische ‘net niet’ voetbal van dit moment.
Zoals de bondscoach 16 miljoen medecoaches heeft, heeft een NEC-trainer 20.000 meekijkers die allemaal wat  te ‘nuilen” hebben, vaak onterecht, maar in het geval van de huidige trainer zit daar iemand waar velen zich niet mee kunnen identificeren. Daarmee is gelijk mijn punt gemaakt.
Nadat vorig jaar al duidelijk werd dat clubman Ron de Groot niet in de plannen van Pastoor voorkwam, en Jack de Gier (die andere icoon)  werd weggestuurd, is snel duidelijk geworden dat Pastoor een eigen koers vaart, met een duidelijke duw in de rug van jou, Carlos. Ik vraag me af waar jullie, de beleidsbepalers, naar toewillen.
Het ‘alles komt goed gevoel’ van Mario Been is nu niet aanwezig, sterker, NEC staat 10de en het publiek roept steeds harder om maatregelen tegen de prestaties op het veld. Het ‘wij-gevoel’ is er niet en de vele kale plekken op de tribune geven ondergetekende juist de spirit om deze brief te schrijven.
Carlos, word wakker voor het te laat is! Kritiek is nooit leuk, maar altijd beter dan er achterkomen dat het schip gekapseisd is. Eerdaags zal de Goffert vol met witte zakdoeken zitten; mensen die om elke foute pass fluiten. En de, toch al ver te zoeken, sfeer zal nog verder dalen.
De krediet die jij verdiend hebt als speler, en hebt opgebouwd als beleidsbepaler bij supporters en sponsors, zal als sneeuw voor de zon verdwijnen. Kies voor de lange termijn, niet voor een passant die niet bij de identiteit van de club past.
Harold